Så här startade företaget 

En kall Februari 1969 startade Maud och Lars Erik Sparlund familjeföretaget Sparlunds Åkeri, då skaffade de sig en lastbil som de körde Godstransporter med. Men sedan växte intresset mer och mer för bussar. 1970 bytte dom lastbilen mot 1 buss och startade istället Sparlunds Busstrafik men då körde de endast skolskjuts åt Grästorps Kommun, de utvecklades sedan till att de började att köra Ronden. Under åren har företaget vuxit och idag körs det med 4 bussar till Grästorps skola och 2 till Tuns skola utöver har vi 4 bussar som vi kör mycket beställning, turisttrafik samt egna arrangemang.
Efter några år i branschen började de bli nyfikna på taxi verksamhet. Lars farfar startade egen taxi verksamhet 1924 där han köpte en röd T-ford och körde taxi verksamhet med i Skaraborg. Några år senare var han även med att grunda Taxi Grästorp. Så taxi verksamheten har alltid legat i baktankarna på Lars.

1974 började de med Taxi Grästorp. Då startade de med 2 handikappsbilar där allt sköttes via fax på den tiden, nu styrs det via dator och kommer automatiskt ut i bilarna, så det har blivit stor förändring under dessa år. Företaget har nu vuxit till 8 taxibilar uppdelat på 2 HK bussar, 6 personbilar. Taxitrafiken kör bl.a sjukresor, försvarmakten, färdtjänst, skoltransporter, godstransport och bud.2007 tog Lars och Maud över Taxi Grästorp och bytte då namn till Sparlunds Buss & Taxi