Påskliljorna i Fageråsen och Unos djur i bredared

Fantastisk resa där vi börjar med besök hos Påskliljorna i Fageråsen sedan vidare till Limmareds glashus och avlutas med Unos djur i bredared.

Vi åker till Fagerås för att beskåda över en miljon blommande påskliljor, en storslagen naturupplevelse. Den vanligaste blomningstiden vid ”normal” vinter och vår är från ca 25 april till 12 maj. Vårt besök börjar med kaffe, våffla, sylt och grädde innan vi tar en promenad i det blommande landskapet. 

När vi sett alla påskliljorna åker vi vidare till Limmared och Glasets Hus. Här blir det lunchbuffé innan vi ser oss omkring på egen hand i Glasets hus som bl.a innehåller en stor glasutställning. Limmareds Glasbruk som är Sveriges äldsta glasbruk i drift, grundat 1740 av Gustaf Ruthensparre. Här tillverkas den berömda Absolutflaskan. Butiken är öppen för den som vill köpa något med sig hem.

Sedan åker vi vidare till Bredared och besöker Unos Djur. Här ser vi en 15 min film där träskulptören Uno berättar om sin hobby och bakgrunden till några av skulpturerna. Han gjorde 250 st och hade en förmåga att se levande väsen inuti en träbit och förvandla den till en detaljrik skulptur. Sedan blir det eftermiddagskaffe innan det är dags för hemresan som går via Borås, Vårgårda och vidare mot våra hemtrakter.

 

Boka

Pris

560 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-05-07
Återkomst: 2019-05-07

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Lidköping Arenan 06:00
Nossebro Banken 06:00
Grästorp resecentrum 06:30
Trollhättan resecentrum 07:00
Vänersborg Jvg 07:30
Uddevalla Bohusläns museum 08:00

Avbeställning

Eventuella teater/showbiljetter återbetalas endast om vi lyckas sälja om dessa.

Avbokning måste alltid ske innan resan startar och då till vårt kontor eller på vår jourtelefon, läkarintyg krävs för eventuell återbetalning.