Sydkoster

Har allt du kan önska dig för en lyckad Skärgårdsupplevelse

Res med oss till Sydkoster

Vår guide Lisbeth stiger ombord på bussen i Uddevalla sedan sätter vi kurs mot Strömstad. Här blir det busskaffe innan en av Kosterbåtarna tar oss vidare till
Ekenäs på Sydkoster. Vi får se en hel del av Kosterarkipelagen eftersom båten lägger till vid flera bryggor innan vi stiger av båten vid Ekenäs. Överfarten tar ca en timma.

Vi börjar med att besöka Nationalparken Kosterhavets Naturrum. En nationalpark är det finaste ett naturområde kan bli och Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark. Under vårt besök i Naturrummet får vi se en film om Kosterhavet samt en guidad presentation av utställningen och klappakvariet.

Lunch blir det på Ekenäs Hotell Koster. Efter lunch väntar Kostertåget som tar oss med på en resa tvärs över ön till Långagärde brygga. Efter en innehållsrik dag på Koster tar Kosterbåten oss tillbaka till Strömstad. Där sätter vi oss i bussen och nästa stopp blir  Hensbacka Herrgård söder om Munkedal. Här blir det eftermiddagskaffe innan vi åker vidare mot våra hemtrakter.

 

Denna resa är fullbokadBoka

Pris

895 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-05-19
Återkomst: 2022-05-19

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Lidköping Arenan 06:00
Grästorps Resecentrum 06:30
Trollhättans resecentrum 07:00
Vargön fyrkanten 07:15
Vänersborg Jvg 07:30
Uddevalla Bohusläns museum 08:00

Viktiga punkter

  • Ingår:
  • Båtrea
  • bussresa
  • Fm & Em fika
  • Lunch
  • kostertåget
  • Guide med hela dagen

Avbeställning

Eventuella teater/showbiljetter återbetalas endast om vi lyckas sälja om dessa.

Avbokning måste alltid ske innan resan startar och då till vårt kontor eller på vår jourtelefon, läkarintyg krävs för eventuell återbetalning.