Bohuslän med Tv seriens Saltön och resa i Evert Taubes fotspår

Nu lastar vi även Skara, Vara, Nossebro på denna turen.

 

Dagen börjar med förmiddagskaffe på Stallgården nära Rotviksbro innan vi åker vidare mot Skaftö och Fiskebäckskil. Vi får höra om och se miljöer vi sett i TV-seriens Saltön. Vi upplever skärgårdssamhället Grundsund när vi promenerar längs kajen. Lunch äter vi i på pensionatet i Rågårdsvik som också varit med i Saltöserien.

Efter lunch byter vi ämne och reser i Evert Taubes fotspår via Ängön till Handelsman Flink på Flatön. Nu får vi bla. se och höra hur han fick inspiration till sina visor om Maj på Malö och Huldas Karin. Sedan åker vi vidare via Malöfärjan till Orust.

Tjörnbroleden tar oss över till Stenungsund  Nordens petrokemiska center. Vi åker genom samhället och via Ödsmål och Ljungskogsvägen kommer vi till Ljungskile. Här blir det eftermiddagskaffe med äggost i växthuset hos Abrahamsons Handelsträdgård. Här finns också möjlighet att handla blommor mm till trädgården.

 


 
 
 
 

Denna resa är fullbokadBoka

Pris

590 kr / person

Resedatum

Avresa: 2018-08-23
Återkomst: 2018-08-23

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Vara Torget 06:00
Skara Jvg 06:00
Lidköping Arena 06:30
Nossebro Banken 06:30
Grästorps Resecentrum 07:00
Trollhättans Resecentrum 07:30
Vänersborg Jvg 08:00
Uddevalla Bohusläns museum 08:30

Avbeställning

Eventuella teater/showbiljetter återbetalas endast om vi lyckas sälja om dessa.

Avbokning måste alltid ske innan resan startar och då till vårt kontor eller på vår jourtelefon, läkarintyg krävs för eventuell återbetalning.