Shoppingresa till Göksäter med Sillprovning

På denna resa kombinerar vi Shopping och härlig sillprovning.

Vi börjar dagen med att handla på Göksäter. Varuhuset har 5500 kvm affärsyta och du hittar allt från blommor, kläder, hemtextil och husgeråd till verktyg och leksaker. Förmiddagskaffe med räkmacka blir det i café Göken. 

När vi handlat klart åker vi den vackra vägen via västra Orust, passerar Hällvikstrand och gör ett stopp vid den vackra utsiktsplatsen Sollid. Här ser vi ut över Västerhavet med Kråksunds gap, Käringön och Måseskär. Lunch blir det på Mollösund nära havet. 

Efter lunch åker vi vidare på Orust och Skåpesundsbron tar oss först till Mjörn och sedan Tjörn och vidare till Klädesholmen. På Klädesholmen, sillkonservernas ö blir det sillprovning och besök i sillmuseet. Vi får prova 5 sorters sill med tillbehör, gräddfil  rödlök, knäckebröd, dryck samt information om silens historia och dess betydelse för ön. Här finns också möjlighet att handla sill. En nyhet är att sillmuseet flyttat in i affären. Det finns också möjlighet att handla sill innan vi åker vidare. Tjörnbroarna tar oss till Stenungsund och vidare mot Kungälv. Här ges möjlighet att handla kex i Bräckboden innan vi avslutar dagen med eftermiddagskaffe i form av busskaffe på rastplatsen i Spekeröd. Hemresan kan göras via Lilla Edet eller Uddevalla. Vår guide Lisbeth är med hela dagen.                             

 

Boka

Pris

695 kr / person

Resedatum

Avresa: 2021-10-27
Återkomst: 2021-10-27

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Lidköping/Torget 06:00
vara Biblioteket 06:00
Grästorps resecentrum 06:30
Trollhättans resecentrum 07:00
Vargön Fyrkanten 07:15
Vänersborgs Jvg 07:30
Uddevalla Bohusläns Museum 08:00

Viktiga punkter

  • Ingår i priset
  • - Kaffe & räksmörgås
  • - Lunch
  • - Bussresa
  • - Eftermiddagsfika
  • - Guide som är med på bussen hela dagen

Avbeställning

Eventuella teater/showbiljetter återbetalas endast om vi lyckas sälja om dessa.

Avbokning måste alltid ske innan resan startar och då till vårt kontor eller på vår jourtelefon, läkarintyg krävs för eventuell återbetalning.